Admiterea universitară 2024 va începe în 22 iulie, iar dosarele se vor depune online

În acest an, candidații la studii superioare vor putea depune actele la 12 universități publice și patru private. Sesiunea de admitere se va desfășura între 22-29 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 9 august. Actele la concursul de admitere vor fi depuse centralizat prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.

Sesiunea suplimentară va avea loc între 10-14 august, iar lista persoanelor înmatriculate va fi anunțată la data de 20 august.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, pentru studii superioare de licență și studii superioare integrate, actele la concursul de admitere vor fi depuse centralizat prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.

Candidații la studii superioare de master, precum și cetățenii străini, indiferent de nivelul de studii pe care îl aleg, vor depune dosarele direct la instituția de învățământ superior.

Astfel, în sesiunea de admitere 2024, candidații vor putea depune dosarele la: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat din Taraclia, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, Academia „Ștefan cel Mare”, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Totodată, candidații pot depune dosarele la patru instituții private: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Studii Europene din Moldova, Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că, urmare a sistării/suspendării activității didactice, conform deciziei fondatorilor, nu vor organiza admitere în anul 2024 următoarele instituții private de învățământ superior: Universitatea Slavonă, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, Institutul Internațional de Management IMI-NOVA, Universitatea Americană.

Total
0
Shares
Total
0
Share