Externe

Adolescent acuzat de canibalism, condamnat la 15 ani de detenție!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adolescentul în vârstă de 16 ani din România, acuzat de uciderea unei persoane şi profanarea cadavrului a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de detenţie.

Potrivit sentinţei postate pe site-ul Tribunalului Covasna, instanţa a dispus ca tânărul, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Codlea, să fie internat într-un centru de detenţie pe o perioadă de 15 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanarea de cadavre. De asemenea, el trebuie să plătească rudelor victimei despăgubiri materiale şi morale în valoare de peste 20.000 de lei.

Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată în termen. Crima s-a petrecut în luna noiembrie 2017, iar ancheta desfăşurată de procurori a scos la iveală, printre altele, că adolescentul ar fi mâncat bucăţi din corpul victimei.

Potrivit procurorilor, tânărul ar fi recunoscut că este consumator de substanţe volatile, respectiv prenadez, de la vârsta de 7 ani, precum şi faptul că ar fi lovit victima cu un bolovan, spărgându-i capul, i-ar fi decupat faţa cu un ciob de sticlă şi ar mâncat o bucată din mandibula acestuia.

Cercetările au mai relevat că tânărul, care fusese încredinţat spre creştere bunicii, ar fi fost văzut în mod frecvent în anturajul unor persoane fără adăpost, care trăiau sub un pod dezafectat peste râul Olt, aflat la intrarea în municipiul Sfântu Gheorghe, unde s-a şi petrecut crima.

Victima, în vârstă de 21 de ani, era din localitatea Hetea şi vagabonda prin Sfântu Gheorghe.

loading...

Comments are closed.