Social

Adolescenta din Chișinău, batjocorită de colegi pentru că ar fi transgender s-a sinucis

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adolescenta, batjocorită de colegi pentru că ar fi transgender, și-ar fi pus capăt zilelor. Centrul Genderdoc-M, care anterior a relatat despre cazul tinerei, a făcut anunțul trist, menționând că nu cunosc cauza finală care a dus la această decizie tragică. „Odihnește-te în pace, dragă F”, au scris aceștia.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Cu nemăsurată durere și tristețe am aflat că una dintre beneficiarele noastre a luat ieri decizia de a pleca din viață. Ea a făcut parte din grupul de suport pentru persoanele transgen și din grupul de suport pentru adolescenți.

Suntem cu toții profund zguduiți de această pierdere și ne exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Nu cunoaștem care a fost cauza finală care a dus la o decizie atât de tragică, dar am scris anterior despre cazul acestei copile, hărțuită sistematic, din cauza identității sale de gen.

Sperăm din tot sufletul că societatea noastră va deveni mai primitoare pentru persoanele LGBT+ și mai ales pentru adolescenții LGBT+, care sunt extrem de vulnerabili.

Odihnește-te în pace, dragă F”, anunță Centrul GDM.

Cazul fetei a ajuns public în februarie. Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a povestit că adolescenta a fost agresată de colegi pentru că este transgender. „Colegii de clasă au fugărit-o, după ce au ajuns-o au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit sau urinat peste corpul ei”, spune coordonatoarea.

loading...

Comments are closed.