Alte știri

Adresare către clasa politică din partea unui medic din Moldova: Nu vă faceți campanie electorală cu prețul vieții cetățenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stimați reprezentantți ai clasei politice din Republica Moldova!

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mă adresez dvs. ca medic, ca șef al Centrului de asistență medicală urgentă, mă adresez dvs. ca om, care știe nu din auzite cu ce provocări se întâlnește acum sistemul nostru medical, ce faptă eroică fac lucrătorii medicali.

Zilnic ei riscă cu viețile lor și cu viețile apropiaților lor, pentru a opri răspândirea virusului, pentru a readuce familiile lor în societate. Credeți-mă că acestor oameni, adevărații eroi zilelor noastre, le este greață să vadă, cum unii din voi, stimați politicieni, încearcă să folosească situația de criză în scopurile voastre electorale.

Credeți-mă acum nu e timpul de gândi la alegeri. Până alegeri trebuie de ajuns. Nu e timp să reglăm conturile politice! Azi trebuie să ne gândim doar la un lucru: salvarea oamenilor!

Critica voastră în adresa autorităților ar fi fost justiificată dacă autoritățile nu ar fi mers după un protocol bine stabilit. Nimeni, nici un guvern, nici un peședinte de pe globuul pământesc nu știe cum să comporte corect p timp de criză de coronavirus. Multe decizii se iau din mers, poate nu toate absolut sunt corecte.

Stimați politicieni, chiar dacă aveți decizii mai bune pentru contracararea răspândirii infecției, împărtășiți-vă cu cei care sunt autorizați să ia aceste decizii. Azi noi trebuie să fim în opoziție față de un singur adversar – virusul. Acum e momentul de a da dovadă de responsabilitate și patriotism. Dar dacă nu sunteți în stare, autoizolați-vă din toate punctele de vedere.

Mă adresez vouă din numele tuturor lucrătorilor medicali, care sunt în prima linie de luptă cu epidemia. Nu speriați și nu provocați oamenii, nu ieșiți cu critică distructivă, nu egalați cu zero eforturile a mii de oameni, care încearcă azi să lupte cu criza. Credeți-mă că după asta vă va fi rușine. Să vă încleștați în lupta politică, veți dovedi. Lăsați asta pentru vremurile mai bune, când va trece pandemia. Iar azi societatea moldovenească are nevoie de unitate.

Puteți ajuta la asta. Dovediți că iubiți Moldova. Dovediți că sunteți oameni de treabă și nu sunteți gata să vă obțineți scopurile politice cu prețul sănătății și vieții cetățenilor. Ajutați țara cu sfaturi sau cu tăcere.

Autor: Boris Golovin

loading...

Comments are closed.