Adrian Albu așteaptă ca PG și CEC să reacționeze la declarația scandaloasă a Maiei Sandu despre următoarele alegeri

Adrian Albu, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, așteaptă ca PG și CEC să reacționeze corespunzător la acuzațiile lansate de Maia Sandu, și anume că banii bugetari nu vor ajunge doar la localitățile conduse de primari pro-europeni.

”Banii europeni nu o să vină pentru reprezentanți ai grupărilor criminale, deci grupările criminale care își promovează primari acum… Oamenii trebuie să știe că pentru reprezentanți ai grupărilor criminale nu o să vină și nu o să vină nici altfel de bani”, a declarat Maia Sandu.

“Se va sesiza Comisia Electorală Centrală, Consiliul Audiovizualului și Procuratura Generală în legătură cu implicarea ilegală a președintelui țării Maia Sandu în alegerile locale generale?

Șefa statului, care, potrivit legii, trebuie să fie apolitică, face propagandă electorală deschisă în direct la TV și, culmea, își permite să șantajeze alegătorii din țară că nu vor primi finanțare pentru comunitățile lor, dacă nu vor vota așa cum le cere ea.

Lipsa reacției de condamnare din partea Comisiei Electorale Centrale, a Consiliului Audiovizualului, dar și din partea Procuraturii Generale la o încălcare evidentă doar va demonstra caracterul de stat captiv în care se află Republica Moldova. Iar alegerile locale generale deja sunt viciate.

Sper să reacționeze cel puțin ONG-urile, care primesc mulți bani din străinătate pentru a monitoriza corectitudinea și legalitatea alegerilor.

În cele peste trei decenii de la Independență, nu și-a permis niciun președinte de țară să șantajeze în cel mai brutal mod cetățenii Republicii Moldova că vor fi pedepsiți dacă nu votează într-un anumit fel. Ce fel de “integrare europeană” și “stat candidat pentru aderarea la UE”, dacă șeful statului dă indicații alegătorilor cum să voteze. Așa este și în statele UE?”, a declarat Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share