Adrian Albu, candidat desemnat pentru șefia capitalei, a discutat cu Iulia Zubarik, autoarea Strategiei de Dezvoltare a Chișinăului

Iulia Zubarik și Adrian Albu

Adrian Albu, deputat socialist și candidatul desemnat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de primar al capitalei, a avut o întâlnire cu Iulia Zubarik, fondatoarea biroului de arhitectură și construcții “Master’s plan”. Iulia Zubarik este cunoscută pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Chișinău.

Această strategie, dezvoltată cu scopul de a identifica direcțiile de dezvoltare a spațiilor din municipiu, ține cont de procesele de creștere a aglomerației și oferă soluții pentru monitorizarea planificării strategice și administrării operative a orașului.

În cadrul întâlnirii, Adrian Albu și Iulia Zubarik au discutat perspectivele dezvoltării urbanistice a Chișinăului. Iulia Zubarik a exprimat regrete cu privire la faptul că, deși această Strategie complexă, dezvoltată de partenerii ruși pentru capitala Republicii Moldova, a fost transmisă primăriei și a fost supusă procesului de consultare publică, încă nu a fost adoptată de Consiliul Municipal.

Strategia este considerată crucială pentru viitorul orașului, deoarece reprezintă o componentă esențială pentru demararea procedurii de actualizare a planului urbanistic general al municipiului Chișinău, care s-a învechit și nu mai răspunde necesităților actuale. Adrian Albu a exprimat încrederea că, după alegerile locale, noua componență a Consiliului Municipal, în care aleșii PSRM vor deține majoritatea, va aborda cu mai multă determinare și orientare spre soluționarea sistemică a problemelor, inclusiv în domeniul urbanistic.

Total
0
Shares
Total
0
Share