Adrian Albu, deputat socialist: “Interesul cetățenilor Republicii Moldova le este străin celor care guvernează statul nostru“

“Interesul cetățenilor Republicii Moldova le este străin celor care guvernează statul nostru,” susține Adrian Albu, deputat socialist și candidatul desemnat pentru funcția de primar general al Chișinăului, referindu-se la un îndemn făcut de Igor Grosu și la atitudinea PAS în prima ședință parlamentară din sesiunea de toamnă 2023.

“Pentru cine lucrează Parlamentul Moldovei?

La prima ședință plenară din noua sesiune, Igor Grosu a chemat toți deputații din Parlament la unitate. Credeți că a vorbit să fim cu toții uniți pentru a apăra interesele cetățenilor Republicii Moldova? Nu. El vrea unitatea tuturor împotriva Rusiei, indiferent de ce câștigă sau pierd oamenii din țara noastră.

Atitudinea deputaților PAS și la prima ședință plenară din noua sesiune a demonstrat că interesul cetățenilor Republicii Moldova le este străin celor care guvernează statul nostru. Deputații PAS au respins toate inițiativele colegilor mei din PSRM, care au avut în prim plan anume interesele cetățenilor moldoveni. Nu a altor state. Nu a Vestului sau Estului. Ci interesele cetățenilor Republicii Moldova, de care uită mereu guvernarea PAS.

Deputații PAS s-au opus inițiativei noastre ca pe rafturile magazinelor să fie cel puțin 50% producție moldovenească. Guvernarea actuală apără interesele companiilor străine, care au inundat piața moldovenească, inclusiv cu legume și fructe. PAS s-a împotrivit și altei inițiative a socialiștilor, care prevede scutirea de impozitul pe venitul reinvestit al fermierilor, care investesc în ramura zootehnică. Este clar deja pentru toți agricultorii că PAS dorește să-i falimenteze și să distrugă tot ce a mai rămas inclusiv în zootehnie, pentru că ei promovează interesele străinilor, nu ale moldovenilor. În timp ce toți cetățenii așteaptă răspunsuri de la guvernare, despre nivelul de pregătire a țării pentru iarnă, cei din PAS au blocat și această solicitare a deputaților PSRM.

Deci, pentru cine lucrează Parlamentul dominat de PAS? Răspunsul este clar. Nu pentru Republica Moldova. Nu pentru cetățenii țării noastre. Aceștia sunt adevărații trădători de Patrie”, a declarat Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share