Adriana Bețișor, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție oferă detalii despre sechestrul pe averea lui Ilan Șor

conferință de presă organizată de Procurorul General, Eduard Harunjen, Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, Șefa Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, Otilia Nicolai, și Adjunctul Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor
 

Procurorii anticorupție aplică sechestru pe mai multe bunuri imobile, mașini și cote sociale ale persoanelor juridice recunoscute drept părți civilmente reponsabile în dosarul fraudei bancare. Sechestrul vizează și proprietățile deputatului Ilan Șor. Informațiile au fost oferite pentru ZdG de către șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor.

„A fost aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile și imobile: automobile, bunuri imobile, cote sociale a mai multor persoane juridice care au fost recunoscute părți civilmente responsabile, inclusiv și bănuiți. Pe aceste bunuri imobile a fost aplicate sechestru în dosarul care se investighează la Procuratura Anticorupție pe frauda bancară, nu este pe dosarul care se află la Curtea de Apel Cahul, care acum se examinează”, explică șefa interimară a PA, citată de Ziarul de Gardă.

Potrivit acesteia, nu este vorba despre primul dosar pe numele lui Ilan Șor, deschis în 2015, ci de procedura de ansambu în cadrul cărei este investigată frauda bancară.

„Dosarele respective, care au fost pe fraudă, sunt într-o singură procedură conexate și examinate în ansamblu. Au fost făcute solicitări peste hotare. Au fost făcute analize operaționale. Au fost făcute relațiile dintre persoanele juridice și tot ce înseamnă activitate infracțională pe acest dosar. Drept urmare, s-a statuat asupra procedurii de blocare a acestor bunuri, avându-se în vedere că persoanele juridice pe care sunt înregistrate au fost recunoscute ca părți civilmente respnsabile, adică răspund patrimonial pentru frauda, pentru sustragerile pe care le investigăm la moment”, precizează Adriana Bețișor.

Aceasta a declarat că nu deține detalii în prezent despre valoarea bunurilor sechestrate și nu a putut spune când exact a fost solicitat și aplicat sechestrul.

„A fost autorizat aplicarea sechestrelor și au fost emise procesele-verbale de aplicare. Procedura de aplicare este deja efectuată”, afirmă Bețișor.

Amintim că astăzi, în presă a apărut zvonul că Ilan Șor a plecat peste hotare, iar procurorii nu cunosc aflarea acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share