Aeroportul Internațional Chișinău a procurat utilaje în valoare de peste 1 milion de euro

De astăzi, Aeroportul Internațional Chișinău își mărește flota de utilaje multifuncționale performante de deszăpezire a pistelor de aterizare/decolare și a căilor de rulaj, valoarea achizițiilor fiind de 1,08 mln. de euro.

”Prin achiziționarea utilajelor de deszăpezire îmbunătățim calitatea lucrărilor și micșorăm timpul substanțial a curățirii de zăpadă în condiții climaterice nefavorabile cu precipitații abundente a suprafeței de mișcare a aeronavelor. Autospecialele au capacitatea de a fi multifuncționale, dotate cu plug ,perie și suflantă de mare capacitate și pot fi utilizate atât pentru deszăpezire, cât și pentru lucrările de întreținere.

Echipamentele au fost achiziționate de la o companie cu renume mondial din Norvegia, specializată în construcția utilajelor speciale de deszăpezire a aeroporturilor și au fost procurate din bugetul întreprinderii conform procedurii de achiziție publică, costul total constituind 1 milion 85 mii de euro.

Aeroportul Chișinău e în plin proces de modernizare, rămâneți aproape ca să vedeți implementarea noilor oportunități de dezvoltare”, a transmis compania.

Amintim că gestiunea AIC a fost întoarsă statului, iar contractul de concesiune este în litigiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share