Alte știri

Aflat la Moscova, Igor Dodon anunță că se oferă să fie primul moldovean care va administra vaccinul rusesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, se oferă să fie prima persoană din țara noastră care va administra vaccinul anti-COVID-19 pe care specialiștii din Federația Rusă susțin că l-au elaborat, însă nu a trecut încă de una dintre fazele de testare cruciale, cea în care este verificată siguranța și eficiența serului, scrie zdg.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Sunt în Federația Rusă, am discutat cu colegii de aici și au elaborat un vaccin care este în procedura de testare. Am văzut scepticismul la mai mulți moldoveni, inclusiv în rândul unor oficiali, referitor la vaccinul din Rusia. Federația Rusă acum administrează vaccinul doar în interiorul țării, dar când va accepta să fie administrat și în afara țării – vreau să mă ofer ca primul dintre moldoveni care va testa acest vaccin. Sunt gata să risc cu sănătatea, dacă va fi necesar. Pentru ca acest vaccin să ajungă cât mai repede în R. Moldova. Sper ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

La 11 august, Rusia ar fi reuşit să devină prima ţară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat preşedintele rus Vladimir Putin. „În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume”, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei „imunităţi durabile” la COVID-19.

loading...

Comments are closed.