Politic

Aflată în Tunisia, Maia Sandu a participat la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a participat ieri la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei. În mesajul adresat șefilor de state și de guverne reuniți la Djerba, Tunisia, șefa statului a vorbit despre provocările fără precedent, generate de războiul Rusiei în Ucraina la nivel regional și global, și a pledat pentru consolidarea eforturilor internaționale de a restabili pacea pe continentul european.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Șefa statului a menționat că în prezent întreaga lume se confruntă cu o serie de crize, ale căror consecințe afectează profund populațiile noastre, iar cea mai mare provocare a acestui an este războiul de agresiune neprovocat, nejustificat și ilegal purtat de Rusia contra Ucrainei, stat observator al Francofoniei. Președinta Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova condamnă ferm acest război, care afectează profund și țara noastră, și a evidențiat generozitatea cetățenilor noștri în timpul crizei refugiaților.

Sandu a subliniat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează dreptul internațional și securitatea alimentară, crește prețurile globale la energie, dar și riscurile nucleare.

„Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni economice, alimentare și energetice nu au precedent”, a susținut Sandu în cadrul celui de-al 18-lea Summit al Francofoniei.

La 20-21 noiembrie, șefa statului se va afla la Paris, unde va conduce delegația țării noastre la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. La eveniment vor participa mai mulți membri ai Guvernului de la Chișinău. În capitala franceză, Președinta Maia Sandu va avea o serie de întrevederi bilaterale.

loading...

Comments are closed.