Aflată la Baku, Natalia Gavrilița spune că evacuarea protestatarilor de pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău a fost legală

Premierul Natalia Gavrilița, aflată într-o vizită de lucru la Baku, transmite că evacuarea forțată a corturilor instalate pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău a fost legală.

“Ordinea publică în centrul municipiului Chișinău a fost restabilită legal, odată ce autoritatea locală a acționat conform legii și a solicitat intervenția poliției. Aceasta se putea face ieri, fără show-uri politice și fără a bloca circulația publică. Dreptul la protest nu presupune încălcarea ordinii publice, periclitarea securității cetățenilor şi manipulări politice. De aceea, Guvernul va interveni fie prin Comisia Situații Excepționale, fie prin alte instrumente legale, pentru a reglementa modul de desfășurare a acțiunilor publice fără blocarea infrastructurii de transport.

Chiar dacă frăția penalilor și primarul Chișinăului îşi doresc dezordine, Guvernul va restabili ordinea în centrul capitalei”, a transmis premierul.

În perioada 10 – 12 octombrie curent, Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, în cadrul căreia va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Șefa Executivului va avea o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, în cadrul căreia vor fi identificate posibilitățile de extindere a cooperării în domenii-cheie de interes comun.

Totodată, Gavrilița se va întâlni cu omologul său azer, Ali Asadov. Oficialii vor puncta posibilitățile de fortificare a cooperării în sectorul energetic și vor analiza perspectivele importului de gaze naturale din Azerbaidjan.

Șefa Cabinetului de miniștri va mai discuta cu Președinta Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, și cu ministrul Economiei, Mikayil Jabbarov.

De asemenea, va participa la ședința Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, organizată la Baku, și la Forumul bilateral al oamenilor de afaceri, unde vor fi prezentate oportunitățile investiționale în țara noastră.

Total
0
Shares
Total
0
Share