Aflată la Bled, Maia Sandu a primit premiul pentru curaj și calitățile de lider

Maia Sandu a participat ieri la Forumul Strategic de la Bled, Slovenia, în cadrul căruia a avut mai multe întrevederi cu omologi, miniștri și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Președintele Sloveniei și gazda evenimentului, Nataša Pirc Musar, i-a oferit Maiei Sandu premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”. Conform organizatorilor, distincția este o recunoaștere a curajului și calităților de lider demonstrate de Maia Sandu în parcursul european al Republicii Moldova.

În marja forumului, șefa statului a avut o serie de discuții și întrevederi, printre care cu președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, secretarul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Helga Maria Schmid, ministrul Afacerilor Externe a Canadei, Mélanie Joly și cu ministrul Franței pentru Europa, Laurence Boone.

În dialogul cu partenerii externi, Sandu a declarat că Moldova avansează în realizarea mai multor reforme ambițioase, care să accelereze procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share