Alte știri

Africa de Sud a pus interdicţie asupra vânzării de alcool. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Africa de Sud a introdus noi restricţii pentru a stopa răspândirea virusului. Ţara a pus interdicţie asupra vânzării de alcool, iar purtarea măştilor în aer liber este acum obligatorie.

Preşedintele Cyril Ramaphosa a declarat că  interzicerea alcoolului va uşura presiunea la care este supus Sistemul Naţional de Sănătate şi este o măsură eficientă în lupta de combatere a coronavirusului.

Interdicţia nu este nouă şi este a doua oară anul acesta când intră în vigoare în Africa de Sud. Medicii şi poliţiştii spun că interdicţia anterioară a contribuit la scăderea vizibilă a internărilor de urgenţă în spitale.

Numărul infecţiilor a depăşit un sfert de milion, iar decesele survenite din cauza COVID-19 depăşesc pragul de 4000. Guvernul se pregăteşte pentru ce e mai rău şi se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să se înregistreze 50.000 de morţi.

Într-o declaraţie publică, Ramaphosa a recunoscut că majoritatea oamenilor au luat măsuri pentru a preveni răspândirea, dar a spus că mai sunt unii care au acţionat iresponsabil şi i-au pus pe cei din jurul lor în pericol.

„Există o serie de oameni care au participat la petreceri organizate ilegal, care au consumat băuturi, şi se plimbă iresponsabil prin spaţii aglomerate, fără a purta măşti”, a declarat preşedintele, citat de Mediafax.

Africa de Sud rămâne cea mai afectată ţară de pe continentul african, iar la începutul acestei săptămâni a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri într-o singură zi. Purtarea măştii a devenit obligatorie în spaţiile publice.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: VIDEO // La o nuntă, în Africa de Sud, mirii și nuntașii au fost arestați pentru încălcarea restricțiilor impuse pe timp de epidemie

loading...

Comments are closed.