Africa de Sud scoate pe străzi 25 000 de soldați pentru a opri violențele și jafurile

Guvernul sud-african intenționează să desfășoare 25 000 de soldați în țară după zile întregi de violențe și jafuri, informează Digi24.ro

Peste 70 de oameni au murit și peste 1.700 au fost arestați după ce încarcerarea fostului președinte Jacob Zuma a declanșat cele mai grave proteste din ultimii ani. Sute de magazine și afaceri au fost jefuite, iar guvernul a anunțat că acționează pentru a preveni perturbarea transporturilor de alimente.

Cetățenii se înarmează și se adună în grupuri pentru a-și proteja proprietățile de distrugeri. Peste 200 de jafuri și cazuri de vandalism au fost înregistrate miercuri, potrivit guvernului, care tocmai dublase numărul soldaților aflați pe străzi la 5 000.

Cu toate aceste, ministrul Apărării, Nosiviwe Mapisa-Nqakula, a spus că a cerut desfășurarea a 25.000 de soldați în provinciile cele mai afectate de violențe – KwaZulu-Natal, unde se află orașul Durban și Gauteng, unde se află Johannesburg.

Citește și: Senatul SUA interzice prin lege importul de bunuri din provincia chineză Xinjiang, ca măsură împotriva muncii forțate a uigurilor

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share