Alte știri

Africa de Sud – Ţara Galilor, semifinală pe muchie de cuţit la Cupa Mondială de rugby. Cine va juca în marea finală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentativa Africii de Sud s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins Ţara Galilor, scor 19-16 (9-6), în semifinala competiţia din Japonia.

Partida a fost foarte echilibrată, favorita din emisfera sudică având mult de furcă pentru obţinerea dreptului de a juca în ultimul act. Sud africanii au condus în permanenţă 3-0, 9-3, 16-9, dar galezii au revenit şi au reuşit să egaleze de fiecare dată, punctele care au departajat cele două combatante fiind marcate cu 4 minute înainte de finalul meciului, informează adevarul.ro.

În prima repriză s-a înscris doar prin lovituri de penalitate, Pollard 15, 20 şi 35, pentru Africa de Sud, respectiv Biggar (18 şi 39). Partea secundă a adus câte un eseu transformat pentru fiecare echipă (Allende 57, respectiv Adams 65) şi câte trei puncte din lovituri de pedeapsă (Pollard 76 / Biggar 48)   Africa de Sud va întâlni în finală Anglia, după ce cele două echipe au mai jucat şi ultimul act din 2007, din Franţa, când s-au impus sud-africanii. Marea finală va avea loc pe 2 noiembrie, sâmbătă.

Africa de Sud a câştigat de două ori trofeul, în 1995 şi 2007, în timp ce englezii au triumfat o singură dată la competiţia supremă, în 2003. Anglia, singura echipă din emisfera nordică devenită campioană mondială, a mai jucat şi alte două finale, în 1991 şi 2007. În finala mică,. Ţara Galilor şi Noua Zeelandă se vor întâlni vineri, 1 noiembrie.

 

loading...

Comments are closed.