Agenția americană a Medicamentelor: Care sunt efectele adverse ale vaccinului Pfizer-BioNTech

Primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech vor ajunge luni în centrele de vaccinare din Statele Unite, după ce Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) a autorizat folosirea acestuia. Agenția enumeră și efectele adverse raportate până acum. FDA a autorizat folosirea vaccinului în SUA pentru populația cu vârsta de cel puțin 16 ani, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Într-un document publicat pe site-ul Agenției pentru Medicamente, americanii sunt îndemnați să anunțe înainte de a fi vaccinați dacă au alergii, febră, dacă au primit un alt vaccin împotriva COVID sau, în cazul femeilor, dacă sunt însărcinate ori alăptează.

De asemenea, documentul enumeră și efectele secindare care au fost raportate în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech:

durere în zona injectării
oboseală
durere de cap
durere de mușchi
frisoane
febră
dureri articulare
umflătură în zona injectării
zona injectării devine roșie
greață
stare de rău
ganglioni umflați
De asemenea, există șanse foarte mici ca vaccinul să cauzeze o reacție alergică severă, se mai arată în document. Dacă apare, acest lucru se întâmplă de obicei la câteva minute, maximum o oră de la injectare. Simptomele reacției severe sunt:

dificultăți de respirație
umflarea feței și a gâtului
ritm cardiac mărit
iritații pe tot corpul
stare de amețeală și slăbiciune
Acestea nu este neapărat să fie efecte secundare ale vaccinului, mai precizează FDA, care arată că vaccinul se află încă în studiu și în teste clinice.

Cei care prezintă alergie severă, trebuie să sune la numărul de urgență sau să meargă la cel mai apropiat spital, arată FDA.

Vaccinarea împotriva COVID nu este obligatorie în Statele Unite, iar cei care refuză să se vaccineze vor beneficia de aceleași servicii medicale ca înainte, mai precizează FDA.

Țara care a interzis cafeaua la pachet din cauza pandemiei

Total
0
Shares
Total
0
Share