Agenția de Mediu a comunicat că nu există depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic în urma exploziei la uzina chimică din Ucraina

Agenția de Mediu comunică despre lipsa unor depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic în urma exploziei la uzina chimică din Ucraina.

Agenția de Mediu, cu referire la informația apărută în mass-media cu privire la impactul posibil în urma exploziei de la uzina chimică din orașul Rovno, Ucraina, comunică lipsa unor depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic.

Laboratorul pentru calitatea aerului din cadrul Agenției de Mediu efectuează zilnic activitatea de prelevare şi analiză a mostrelor de aer atmosferic de la 6 posturi staţionare de observaţii din mun. Chişinău, în baza a 8 indicatori și de la 2 posturi din mun. Bălţi, în baza la 6 indicatori. Conform buletinelor zilnice privind poluarea și prognoza poluării aerului atmosferic în mun. Chişinău şi Bălţi, nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic. În perioada 19-22 iulie în mun. Chișinău și Bălți nivelul poluării aerului, conform evaluării indicilor calităţii aerului atmosferic s-a constatat ca redus.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share