Economic

Agenția de Mediu a emis autorizațiile necesare uzinei metalurgice a separatiștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția de Mediu informează că în temeiul Dispoziției nr. 53 din 5 decembrie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, la cererea operatorului economic SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, au fost emise actele permisive:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

– Autorizația de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe nr. P-2869/2022 din 06.12.2022;
– Autorizația de mediu pentru gestionarea deșeurilor nr. AM22120601 din 06.12.2022.

Ambele acte permisive sunt valabile până la data de 31.12.2022.

”Comunicăm că, Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, în conformitate cu prevederile art. 22 alin. (2) din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu şi de război, sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova”, este scuza Agenției Mediului, deși legea le permite să nu execute ordine ilegale.

Amintim că ocuparea unei părți a teritoriului național de către trupe străine (Armata a 14-a – n.r.) şi crearea unor entități neconstituționale în unele localități din stânga Nistrului, cu atribute pretins statale, care refuză să se supună regimului constituțional al Republicii Moldova, sunt elemente ale infracțiunii ”uzurparea puterii de stat”. Așadar, aceste entități neconstituționale sunt pasibile, prin redactarea şi punerea în practică a unui cadru legal şi instituțional alternativ, menit să eludeze supremația puterii de stat, independența şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, de răspundere penală pentru uzurparea puterii de stat, a constatat Curtea Constituțională a Republicii Moldova, potrivit deciziei sale din 29 noiembrie 2022 cu privire la examinarea admisibilității sesizării deputatului Oazu Nantoi (PAS).

loading...

Comments are closed.