Social

Agenția Națională pentru Sănătate Publică va oferi suport Poliției de Frontieră 24/24

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, care a avut loc în acestă dimineață, s-a decis asigurarea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, prezența specialiștilor de la ANSP, pentru a acorda suport în controlul fluxului de pasageri care intră pe teritoriul țării și consolidarea serviciului operațional al instituției privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie. 

Toate persoanele revenite din zonele de risc vor fi monitorizate 14 zile, la domiciliu, de către medicii de familie și dacă sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de concediu medical, inclusiv de plata de indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă.

Menționăm că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. ANSP anunță 7 cazuri suspecte inclusiv copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, context în care, pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

La Punctele de trecere a Frontierei terestre și aeriene, s-au înregistrat circa 24.000 persoane care au intrat în țară, dintre care 758 persoane cu rutele directe din Italia.

Viorica Dumbrăveanu a solicitat tuturor managerilor instituțiilor medico-sanitare să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv, prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică va actualiza zilnic lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a altor zone afectate de COVID-19, în special în Italia, astfel, asigurându-se o mai bună gestionare a cazurilor atât la punctele de trecere a frontierei, cât și de monitorizare a persoanelor de către medicul de familie.

Citește și: VIDEO // „Chișinău – orașul meu”. Primăria lansează o campanie de promovare a capitalei

loading...

Comments are closed.