Alte știri

Agenția Națională Transport Auto își digitalizează serviciile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activitatea Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) în contextul situației pandemice, digitalizarea serviciilor publice prestate, dar și  problemele cu care se confruntă la moment agenția, au fost abordate, în cadrul unei vizite de lucru, întreprinse de  Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Directorul ANTA, Igor Guja, a informat ministrul că, actualmente, prioritatea agenției este eliminarea barierelor tehnice din calea operatorilor de transport rutier și a întreprinderilor care efectuează activități conexe în acest domeniu, precum și optimizarea serviciilor publice prestate de agenție. În acest sens, în vizorul instituției este modernizarea continuă a serviciilor, micșorarea termenului de eliberare a actelor permisive, combaterea transportului ilicit de mărfuri și persoane etc.

În scopul digitalizării serviciilor publice prestate de ANTA, în proces de elaborare este Sistemul de Management Integrat (SMI) în domeniul transportului rutier, cu componenta sa Sistemul Informațional ,,e-Autorizație transport”. Acest sistem, elaborat cu suportul USAID, va permite prestarea, în regim online, a serviciilor publice începând de la înregistrarea operatorilor de transport rutier în Registrul Operatorilor de Transport rutier, până la eliberarea actelor permisive. La moment acesta este în regim de testare activă, iar lansarea este planificată în luna iunie 2020.

Sergiu Railean a apreciat eforturile ANTA pe direcția digitalizării serviciilor publice prestate prin intermediul platformelor informaționale automatizate.

„Pentru a facilita activitatea agenților economici din domeniul transportului și a aduce mai multă transparență în activitatea agenției, susțin digitalizarea serviciilor și a tuturor proceselor de interacțiune cu sectorul privat. Ministerul Economiei și Infrastructurii are ca prioritate pe agendă – implementarea conceptului de e-economy, iar în timpul apropiat va prezenta publicului și o foaie de parcurs, în care sunt incluse acțiuni de interes și pentru transportatori”, a spus Sergiu Railean.

Directorul ANTA a mai raportat că veniturile obținute din prestarea serviciului public prin intermediul Ghișeului unic al Agenției pentru 4 luni ale anului 2020 constituie 29 milioane de lei, în creștere cu 9,4%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019  (26,5 milioane de lei).

Citește și: Staţia terminus a microbuzelor de rută 103 şi 121 va fi mutată în satul Dumbrava, comuna Truşeni

loading...

Comments are closed.