Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare repară un centru comunitar pentru copii defavorizați din Chișinău

Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare în Republica Moldova, TIKA, a realizat 70 la sută din reparațiile capitale ale Centrului comunitar pentru copii și tineri ,,Ștafeta” din municipiul Chișinău, transmite Moldpres.

Potrivit informațiilor prezentate de municipalitate, lucrările constau în replanificarea încăperilor, reabilitarea tavanelor, a dușumelelor și pereților, înlocuirea rețelei electrice, schimbarea tâmplăriei. De asemenea, vor fi realizate lucrări de exterior, care vizează renovarea fațadei Centrului și amenajarea terenului aferent.

Centrul va fi dotat cu echipament special, televizoare, calculatoare, va dispune de săli destinate activităților pentru copii, birouri pentru psihologi, asistenți sociali, dar și pentru alți specialiști.

Ajutorul TIKA este acordat Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului a municipiului Chișinău sub formă de proiecte și programe, care sunt orientate spre susținerea dezvoltării economice, sociale și culturale durabile a beneficiarilor aflați în situație precară.

Până la inițierea reparației capitale, în evidența Centrului „Ștafeta” se aflau circa 70 de minori din diferite categorii sociale – copii rămaşi fără ocrotire părintească și cei în situaţie de risc.

Total
0
Shares
Total
0
Share