Social

Agenții economici care n-au luat atitudine privind combaterea ambroziei au fost sancționați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a informat că, pe parcursul săptămânii trecute, autoritățile municipale au făcut raiduri în teritoriu pentru verificarea stării de lucruri privind răspândirea ambroziei, plantă alergică. Astfel, preturile de sector au întocmit peste 40 de procese verbale și au înmânat circa 60 de prescripții pentru soluționare, atât agenților economici/persoane juridice, cât și persoanelor fizice, pentru lipsă de măsuri în vederea combaterii plantei.

Subiectul privind controlul răspândirii ambroziei pe teritoriul municipiului a fost discutat în cadrul ședinței operative săptămânale de marți, iar pretorii au prezentat rapoarte despre situația din sectoare și sancțiunile împărțite.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să sublinieze că responsabilitatea privind combaterea ambroziei pe teritoriul municipiului este comună: persoane fizice, juridice, conducători de instituții, care au în proprietate/administrează terenuri pe care crește respectiva plantă ce provoacă alergii.

Conform art.189 alin. 2 al Codului Contravenţional al Republicii Moldova, omiterea îndeplinirii la timp sau încălcarea în mod intenţionat de către deţinătorii de terenuri a măsurilor obligatorii privind combaterea dăunătorilor de carantină, a agenţilor patogeni ai bolilor de plante şi a buruienilor, se sancţionează cu amendă de la 3 la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 24 la 48 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 48 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Citește și: Ion Ceban a cumpărat 50 de motocositoare pentru distrugerea ambroziei

loading...

Comments are closed.