Alte știri

Aglomerația de turiști din Dubai a dus la restricții în hoteluri și pe plaje. Era perceput eronat „zonă liberă de COVID”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pandemia pune în gardă și autoritățile din Dubai, care a fost invadat de turiști în ultima perioadă, aşa că numărul cazurilor de infectare a crescut brusc.

De voie, de nevoie, s-au luat măsuri în industria ospitalității. Accesul pe plaje și în hoteluri a fost restricționat, iar barurile s-au închis. Noile schimbări vin după ce la sfârșitul săptămânii trecute, Marea Britanie a suspendat zborurile spre și dinspre Emiratele Arabe Unite. Oficialii englezi au acuzat regiunea de răspândirea necontrolată a coronavirusului.

O săptămână de plajă sub soarele Dubaiului este planul multor europeni iarna. Așa se face că în ultimele 2 luni numeroși turiști au invadat orașul din Emiratele Arabe Unite. Autoritățile de aici au avut mai tot timpul porțile largi deschise pentru călătorii străini, în timp ce alte destinaţii aplicau restricţii severe pentru a controla criza sanitară.

Emma Mathilde, turist din Danemarca: „Toată lumea vine aici. E cald, oamenii pot ieși să mănânce unde doresc, apoi postează pe paginile de socializare. Când îi văd, cei de-acasă se enervează și se simt nedreptățiți. Se întreabă de ce ei trebuie să stea în izolare în timp ce alții se bucură de viață. ”

Destinația, promovată intens și de vedete pe paginile lor de socializare, le-a dat multora impresia că Dubaiul este un loc ferit de coronavirus.

John Defterios, CNN: „Nu este surprinzător faptul că aici au început să vină persoane care caută o climă mai caldă și distracție sub razele soarelui. Hotelurile, care au avut de suferit aproape un an, au fost asaltate de rezervări. Dar, în același timp, și cazurile de COVID-19 au înregistrat o creștere bruscă. Numărul lor este acum de 4 ori mai mare decât în luna noiembrie a anului trecut. ”

Creșterea bruscă a infectărilor se face remarcată în raportările zilnice, deși proprietarul acestei plaje private spune că locația este ocupată doar în proporție de o treime, în comparație cu perioada dinainte de pandemie, când nu mai găseai un loc pe șezlong.

Adel Ghazzawi, Cove Beach: „Când vezi că Europa se închide treptat, din păcate, SUA și Asia fac la fel, tot ce faci aici poate părea că întreci măsura. ”

Începând de vinerea trecută, Marea Britanie a suspendat zborurile din Emiratele Arabe Unite pentru a preveni răspândirea COVID-19. Presa din Regatul Unit a dat vina pe de-o parte pe turiști, pentru că au vrut să braveze în fața virusului Sars Cov 2 și, pe de altă parte, pe autoritățile arabe, pentru că au forțat limitele în scopul unui câștig financiar. În replică, oficialii din Dubai spun că deciziile în lupta cu pandemia le iau în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel local, și nu în funcție de “furia globală”.

Helal Al Marri, director General Departamentul de Turism și Comerț Dubai:
„Analizăm cu mare atenție ce se întâmplă, sector cu sector, pentru a vedea unde trebuie să impunem măsuri și unde trebuie să ridicăm restricțiile. Și vom continua în același mod. Nu are nimic de-a face cu ce ne spun unii sau alții din exterior, deoarece există un plan foarte clar.”

Până la sfârșitul lunii, plajele din Dubai, hotelurile și mall-urile vor fi deschise doar în proporție de 70 la sută, iar barurile au lacătul pe ușă. Restaurantele pot primi clienți, dar numai până la ora 1 noaptea.

În Emiratele Arabe Unite au fost vaccinate anti-Covid aproape 3 milioane și jumătate de persoane, iar până la sfârșitul lunii martie, autoritățile plănuiesc să fie imunizată o jumătate din populație. O carantină națională iese momentan din discuție.

John Defterios, CNN: „Realitatea economică este aceea că fără bogăția petrolului obținut din orașul vecin Abu Dhabi și o expoziție mondială care ar trebui să fie găzduită la sfârșitul acestui an, orașul Dubai trebuie să-și mențină turismul, comerțul și serviciile publice pe linia de plutire.”

loading...

Comments are closed.