Agricultorii continuă protestul: Fermierii s-au pornit cu tehnica în PMAN

Agricultorii au început deplasarea cu tehnica agricolă spre Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia intenționează să-și parcheze tractoarele în fața Guvernului în semn de protest, scrie Jurnal.md

„Ținând cont de faptul că acțiunea acestora este organizată într-o zi de muncă și urmează să fie tranzitată întreaga capitală, de la periferii spre centru, atenționăm organizatorii despre eventuale blocaje a traficului, dar și respectarea Regulamentului Circulației Rutiere. Solicităm să se țină cont de toate cerințele polițiștilor, iar deplasarea să fie strict coordonată cu oamenii legii, cu respectarea declarației prealabile. Solicităm agricultorilor eliberarea benzilor de circulație pentru a se putea deplasa și șoferii cu mașinile personale, precum și transportul public. Cetățenii nu poartă nicio vină, de aceea cerem persoanelor să nu blocheze intenționat traficul și să se conformeze cerințelor Poliției”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Săptămâna trecută, fermierii au solicitat ca Guvernul să introducă un moratoriu pe achitarea datoriilor față de toți creditorii, cu anularea penalităților de la bănci pentru următoarele două luni. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, le-a declarat fermierilor că un grup de lucru va analiza lista agricultorilor care au nevoie de compensații din partea statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share