Agricultorii germani protestează contra tăierii subvențiilor. Au fost blocate autostrăzi și orașe întregi

Proteste masive ale agricultorilor din Germania au început încă de la primele ore ale zilei de luni. În capitala Berlin, în München, Mainz și alte mari orașe traficul a fost blocat de convoaiele de tractoare. Pe unele autostrăzi și la granița cu Franța circulația s-a blocat. Protestele vizează reducerea subvențiilor din agricultură, însă ministrul Economiei pune degetul pe extremism, scrie HotNews.ro

Având în vedere protestele în curs, șeful Asociației Fermierilor solicită din nou guvernului federal să retragă reducerile planificate de subvenții pentru agricultură. „Ei confiscă viitorul agriculturii. Mai presus de toate, ajungem să punem în pericol aprovizionarea sigură cu alimente locale, de înaltă calitate”, a spus Joachim Rukwied, la RBB Inforadio.

„Contăm pe Guvernul de la Berlin să dovedească rațiune și să reducă această povară disproporționată asupra agriculturii. Acesta este obiectivul nostru principal, în cadrul demonstrațiilor”, a adăugat acesta.

O mulțime de manifestanți a participat dimineața cu vehiculele, la protestul fermierilor de la Poarta Brandenburg din Berlin. Până la ora 10 dimineața, poliția a numărat acolo 566 de tractoare, camioane, mașini, dube și remorci, precum și 550 de persoane, a declarat un purtător de cuvânt.

Pe lângă fermieri, la protest au participat și mulți șoferi de autobuze și de camioane, iar printre demonstranți s-au numărat și mulți meseriași. Strada 17. Juni era deja închisă, ieri seară. Poliția este în strânsă legătură cu persoana care a înregistrat întâlnirea, a spus purtătorul de cuvânt, dar nu există informații despre blocajele rutiere planificate.

În Brandenburg, oficialii au raportat că orașe întregi au fost închise de fermierii care protestau. „În prezent nu există nicio posibilitate” de a intra în zona urbană Brandenburg an der Havel, a declarat poliția pe o rețea socială. Accesul la Cottbus probabil nu va mai fi posibil în viitorul apropiat. Potrivit poliției, „un convoi de aproximativ 20 de kilometri cu aproximativ 1.000 de vehicule s-a deplasat luni prin Stralsund în Mecklenburg-Pomerania de Vest”.

Cartierul general al poliției din Offenburg a declarat la orele amiezii că punctul de trecere a frontierei Rastatt-Wintersdorf, dintre Germania și Franța, era blocat complet de tractoare și de un volum enorm de trafic. De asemenea, punctul de trecere a frontierei, Rheina.

Intrările pe autostrăzi în și în jurul orașului Koblenz sunt, de asemenea, blocate. Există, de asemenea, raportări de blocaje în nordul Turingiei și districtul Gütersloh.

Protestele fermierilor au provocat, de asemenea, întreruperi semnificative în traficul din München. Potrivit propriilor informații, polițiștii au însoțit în jur de 5.500 de tractoare din regiunea înconjurătoare spre centrul orașului, unde este planificat ulterior un miting.

Fermierii germani au organizat proteste în masă încă din decembrie. Ca parte a economiilor bugetare, fermierii urmau să fie privați de reducerile la motorină și de scutirile de taxe în 2024. Potrivit calculelor Ministerului de Finanțe al Republicii Federale Germania, această măsură ar contribui la economisirea a 480 de milioane de euro anual la buget. Ulterior, Berlinul a decis să își ajusteze planurile – să anuleze beneficiile nu complet și simultan, ci treptat și nu în totalitate. Cu toate acestea, Uniunea Țăranilor Germani nu a renunțat la protestele sale pentru a sublinia că nu va accepta creșterile de taxe planificate pentru industria agricolă.

Total
0
Shares
Total
0
Share