AIC relansează licitația cu dedicație pentru buticurile și restaurantele din aeroport

După intrarea în vigoare a amendamentului cu dedicație, propus de Radu Marian (PAS) și promulgat în grabă de către Maia Sandu, Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice pentru transmiterea în locațiune a spațiilor comerciale (buticuri și restaurante).

“Inițiem un nou proces de desfășurare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.

În scop de eficientizare a procesului, noua licitație se va desfășura conform noilor criterii:
– Divizarea licitației în două loturi, 1 lot Travel Retail (magazine) și al 2-lea lot Food and Beverages (restaurante);
– Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7 aeroporturi;
– Extinderea termenului contractului de locațiune de la 3 la 5 ani;
– Criteriile obligatorii au fost reformulate, cu includerea explicațiilor suplimentare, fără a lăsa loc de interpretări.

Comunicatul informativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova la data de 31 mai 2024 iar odată cu acesta va fi publicat și Caietul de sarcini pe pagina oficială a aeroportului: www.airport.md.

Calendarul procesului de organizare a licitației publice este:
•⁠ ⁠Depunerea cererilor pentru participare la licitație și vizitarea spațiilor: 1 iunie – 24 iunie 2024;
•⁠ ⁠Examinarea dosarelor 25 iunie – 26 iunie 2024;
•⁠ ⁠Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului – 27 iunie 2024”, informează AIC.

Amintim că deputatul Radu Marian a propus un amendament care a permis extinderea termenului de locațiune. Referitor la noua modificare legislativă, autorul a motivat că a propus-o pentru a interzice privatizarea AIC, după care tot el a recunoscut că scopul a fost exclusiv legat de licitația pentru spațiile comerciale. Maia Sandu, fiind liderul grupării de la guvernare, a promulgat modificarea legii.

Principala pretendentă la spațiile din AIC este compania Lagardere, al cărei reprezentant a spus că au fost seduși de Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share