Alte știri

AIPA: Mai multe proiecte agricole din Moldova vor fi finanțate în avans cu 12 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Douăzeci și unu de proiecte investiționale vor fi finanțate în avans din Fondul Național al Dezvoltării Agriculturii și Mediului Rural, cu peste 12 milioane de lei. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că pe 8 aprilie s-a încheiat cel de-al III-lea apel de recepționare a dosarelor pentru subvențiile în avans, acordate tinerilor și femeilor fermieri ce doresc să-și lanseze o afacere în sectorul agricol.

Femeile au depus cele mai multe dosare, 13 la număr, iar alte opt dosare urmează a fi administrate de tineri fermieri. Nouă proiecte investiționale vizează înființarea plantațiilor multianuale, șase sunt solicitări de acordare a subvențiilor în avans pentru sectorul zootehnic, patru proiecte investiționale vizează sectorul apicol. Doi producători agricoli intenționează să-și lanseze afacerea în domeniul creșterii animalelor în scopuri de producere.
 
Cele 21 dosare urmează a fi examinate de oficiul central al AIPA și remise Comisiei de evaluare și selecție. De meționat că pentru anul 2019 din FNDAMR au fost distribuite 45 de milioane de lei pentru implementarea subvențiilor în avans. Cel de-al III-lea apel de recepționare a dosarelor a avut loc în perioada 1 februarie – 8 aprilie.
loading...

Comments are closed.