Air Moldova declară că a solicitat benevol suspendarea certificatului de operator aerian

Suspendarea certificatului de operatori aerian nu este egală cu retragerea lui și Air Moldova a fost cea care a solicitat benevol suspendarea temporară a certificatului, trecând în prezent prin procedura de restructurare accelerată, despre care a anunțat anterior. Este reacția companiei la anunțul Autorității Aeronautice Civile privind suspendarea certificatului de operator aerian până pe data de 31 octombrie.

Într-un comunicat emis de companie se arată că procedura de restructurare accelerată parcursă de companie la etapa actuală, este o procedură legală, cu scopul de a depăși dificultățile existente și a reveni pentru onorarea obligațiunilor față de pasageri, angajați și parteneri.

În același timp, Air Moldova a condamnat insinuările și afilierile politice atribuite companiei, calificându-le drept manipulare a opiniei publice.

Menționăm că, joi, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a suspendat Certificatul de operator aerian al companiei Air Moldova, pe motiv că singurul avion de care dispune aceasta se află în reparație. Totodată, vicepremierul Dumitru Alaiba a declarat că Air Moldova a mințit oamenii, vânzând bilete la costuri ireale, pentru zboruri, care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor.

„Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vândut și ei bilete. O să fiu explicit: cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni. Nu vom lăsa oamenii de unii singuri”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni, repetat, toate zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. Recent, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei. În ultimul său mesaj se anunța că Air Moldova își sistează zborurile până la data de 14 septembrie 2023, inclusiv.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share