Social

Ajutorul de șomaj nu va fi acorda persoanelor care nu vor achita polița de asigurare medicală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ajutorul de șomaj nu va fi acorda persoanelor care nu vor achita polița de asigurare medicală. Declarația a fost făcută de către premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite Telegraph.md

”În cazul când, cetățenii Republicii Moldova, indiferent care intră în țară acum sau se află în țară, nu posedă polița de asigurare medicală, nu vor putea beneficia de acel ajutor de șomaj pe care noi l-am instituit prin proiectul de lege, votat prin asumare de răspundere, care alocă 2775 lei lunar. Deci, nu vor putea benefica de acest ajutor de șomaj până ce nu procură polița de asigurare medicală”, a declarat Ion Chicu.

Potrivit șefului Guvernului, obligația legală cu privire la achitarea poliței de asigurare medicală obligatorie nu a fost anulată prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, iar după data de 31 martie va fi activat mecanismul de sancționare.

Suplimentar, premierul a informat că toți cetățenii Republicii Moldova care trebuie să posede polița de asigurare medicală dar nu o posedă, vor primi tratamentul gratuit din partea statului în cazul dacă se vor infecta cu COVID-19, însă vor plăti pentru celelalte servicii ce nu sunt conexe cu această maladie.

loading...

Comments are closed.