Actual

Ala Nemerenco critică moldovenii care refuză vaccinarea anti-COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, critică moldovenii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 și spune că noul val de coronavirus se rostogolește prin toată regiunea și nu poate fi evitat. De asemenea, într-o postare pe Facebook, ministrul Sănătăâii mai menționează că „nu este de speriat că avem mai multe îmbolnăviri”, scrie tv8.md

„Nu este de neînțeles că avem din nou, ca în primăvară, așa o presiune pe spitale și personalul medical. Dar o să rezistăm – suntem pregătiți. Dar este grav, foarte grav că pierdem vieți omenești. Spitale noi o să putem construi, personalul își va reveni, însă acești oameni sunt pierduți pentru totdeauna”, a scris Nemerenco pe Facebook.

Totodată, ministrul Sănătății a spus că majoritatea pacienților de la terapie intensivă sunt nevaccinați, circa 95%. Ea a îndemnat cetățenii să se imunizeze, amintind că Republica Moldova dispune de o gamă variată de seruri: Pfizer, Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm, Jonhson & Jonhson.

În aceeași postare, Ala Nemerenco a criticat moldovenii care refuză vaccinarea anti-COVID-19.

„De când e lumea medicii tratează și previn boli. De o sută de ani omenirea utilizează vaccinurile pentru a scapă de multe îmbolnăviri. Cum s-a ajuns aici, într-o țară cu cea mai vaccinată populație din regiune, să nu se creadă în vaccin? Așa un comportament este echivalent cum un bolnav cu o infecție gravă nu ar accepta un antibiotic salvator. Sau un pacient cu criza hipertensivă ar alege să facă un accident cerebrovascular refuzând un prim-ajutor medicamentos. Sau cineva cu un atac cardiac nu ar apela la 112”, a spus ministrul Sănătății.

Amintim că țara noastră se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă, iar autoritățile au aprobat, din 1 octombrie, un nou set de restricții epidemiologice.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, până acum, în Republica Moldova, s-au vaccinat peste 780 de mii de oameni, adică aproximativ 30 la sută din toată populația.

loading...

Comments are closed.