Ala Nemerenco, medicul generator de Fake News. De ce tace ”presa liberă” și API?

Preşedintele Igor Dodon a întreprins marţi, 29 aprilie curent, o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina. Scopul vizitei, după cum concretizează chiar dumnealui într-o postare pe Facebook, a fost să se familiarizeze cu situația epidemiologică la fața locului, pentru a discuta măsurile anticriză cu administrațiile raionale și pentru a lua cunoștință de activitatea agenților economici și pentru a-i felicita pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, pe care şeful statului l-a numit “Marele război pentru apărarea Patriei”, scrie cuvintul.md, o sursă de știri din Rezina.

A doua zi, stând toată ziua pe Facebook, Ala Nemerenco l-a luat în furci pe Igor Dodon, acuzându-l pe președinte că ar fi încălcat normele de protecție împotriva răspândirii COVID-19.

Potrivit Alei Nemerenco, Dodon a strâns în jurul său ”mici și mari”, la o întâlnire care a avut loc în timpul vizitei de lucru. Mai mult, Nemerenco a anexat și o imagine în care Igor Dodon apare alături de mai mulți oameni și ar atinge fața unui copil.

”Din moment ce sunt interzise adunările în grup, de ce ați adunat și mic și mare în turul Dvs prin Rezină și Șoldanești? De ce v-ați permis să atingeți fața acelui copilaș și să-l expuneți riscului?”, a scris Nemerenco.

Pentru ca fake-ul să fie mai credibilă, Nemerenco a fabricat și un screen în care a folosit o fotografie mai veche din arhiva lui Dodon.

Imaginea folosită de Nemerenco nu corespunde cu imaginea de la știrea publicată pe cuvintul.md, precum nici celei de pe siteul oficial al instituției prezidențiale. Mai mult decât atât, Dodon nici nu a avut tradiționalele întâlniri cu cetățeni, această acțiune fiind exclusă anume pentru a proteja oamenii.

Cu toate acestea, chiar dacă fost șefă de la Sănătate în Cabinetul Maia Sandu a fabricat și a distribuit un fake-news grosolan, presa autointitulată ”independentă” nu i-a condamnat fapta, iar API și siteul lor stopfals.md au luat apă în gură, demonstrând că sunt părtinitori și fac parte din grupul presei care o susțin pe Maia Sandu, mulți dintre ei fiind finanțați de Ambasada SUA și de către Delegația UE la Chișinău, dar și prin intermediul altor programe străine, în special Soros.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

Total
0
Shares
Total
0
Share