Alaiba a discutat relațiile comerciale bilaterale, cu omologul său polonez, Waldemar Buda

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a avut o discuție telefonică cu omologul său polonez, Waldemar Buda.

Oficialii au vorbit despre evoluțiile economice ale celor două țări, schimbările care au venit odată cu războiul din Ucraina, criza refugiaților, criza energetică, dar și despre relațiile comerciale moldo-polone, precum și investițiile reciproce.

De asemenea, s-au referit și la identificarea proiectelor majore de investiții cu interes reciproc.

Profitând de ocazie, ministrul Alaiba a transmis un mesaj de mulțumire pentru suportul financiar acordat de către Guvernul Poloniei în valoare de 20 mln EUR pentru Guvernul Moldovei, în gestionarea crizei refugiaților și susținere bugetară a țării noastre.

La rândul său, omologul polonez a venit cu mesaj de susținere și deschidere în oferirea suportului economic pentru Moldova.

Pe final, s-a convenit asupra aprofundării cooperării comerciale și economice bilaterale și asupra unei întâlniri, unde să putem discuta mai pe larg despre investiții și relașii comerciale.

Pe parcursul perioadei ianuarie-octombrie 2022, schimburile comerciale moldo-poloneze au însumat 354,5 mln. USD, valoare superioară cu 17,1% în comparație cu perioada similară a anului 2021.

În Republica Moldova activează 90 de întreprinderi cu capital polonez, investițiile în capitalul social ajungând la 226 mln. MDL.

După valoarea capitalului investit, Polonia se află pe locul 16 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

Printre investitorii polonezi din Moldova, pot fi enumerați: compania „Polski Cukier”, Red Sky, Plastics Moldova etc.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share