Actualitate

ALARMANT! Urmare a hotărârii CC, toate măsurile anti-COVID-19 au fost anulate, iar țara rămâne fără măsurile de protecție împotriva infecției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, la sesizarea lui Sergiu Litvinenco (PAS) și Octavian Țîcu (neafiliat), a fost declarată neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care în țara noastră a fost instituită Stare de urgență, iar din 18 aprilie 2021 nu se mai consideră că Moldova se află și în Stare de urgență în sănătate publică.

Astfel, urmare a hotărârii CC, de astăzi sunt anulate toate măsurile anti-COVID-19, cum ar fi testul negativ la intrarea în țară, purtarea măștii medicinale, interdicțiile privind funcționarea centrelor comerciale, magazinelor nealimentare și a piețelor, plimbatul prin parcuri și alte locuri publice, termometria la intrarea în spațiile publice și private, alte măsuri dispuse anterior prin hotărârile CNESP, menținute prin hotărârea 51/2021 până la 18 aprilie 2021.

La moment nu se cunoaște daca astăzi va avea loc o nouă ședință a CNESP și dacă va fi prelungită Starea de urgență în sănătate publică, pentru prelungirea măsurilor și restricțiilor anti-COVID-19.

loading...

Comments are closed.