Lifestyle

Album FOTO // Stanislav Tcaci, o tânără speranță a sportului mondial, împlinește, astăzi, 15 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stanislav Tcaci este un tânăr moldovean care la o vârstă fragedă reușește să facă performanțe de invidiat în Jiu Jitsu Brazilian (BJJ) . În ultimii șapte ani, Stanislav a reușit să își adjudece 50 de medalii de aur, 25 de argint 7 bronz, 38 de cupe și 4 centuri la campionate europene și turnee din Republica Cehă, Italia, Slovacia, Polonia, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Stanislav TCACI locuiește cu familia în Cehia. Chiar și așa, se gândește mereu la Patria natală. Într-un interviu acordat pentru un portal din Cehia, el a declarat că indiferent unde locuiește sau se antrenează este moldovean. „Vreau să cunoască și ceilalți mai multe despre țara unde m-am născut. Pentru mine, Moldova este țara de suflet unde cu drag ne așteaptă bunicii. Îmi plac tradițiile și sărbătorile cu bucate tradiționale. Ador diminețile la bunica, când ne trezim cu aroma unui mic dejun delicios. Și părinții când revin în Moldova neapărat trec prin locurile petrecute în copilărie. Aud și în prezent cum vorbesc cu nostalgie, de parcă a fost un vis”, a mai spus Stanislav.

Stanislav a început cariera în BJJ la sugestia părinților care au văzut potențial în el.

„Nu știam prea multe despre acest sport, însă după o lună de antrenament, în clubul din care făceam parte, s-a organizat o competiție. Nici nu știam dacă să particip sau nu, dar antrenorul mi-a zis că nu contează rezultatul, important este participarea, atmosfera și emoțiile. Prin urmare, cu pregătirea de bază, am ocupat locul întâi și de-aici a început totul”, a mai mărturisit Stanislav.

Stanislav recunoaște că părinții au cel mai important rol în sport, după antrenor, mai ales că sunt sprijinul lui spiritual, dar și financiar. Mai mult, tânărul spune că în orice competiție pleacă cu gândul de ai face mândri pe părinți și rudele din Moldova. „Numai familia mea știe cum mă simt, ce stări emoționale și fizice am”.
Stanislav mai spune că a avut mare noroc de faptul că părinții au reușit să îl ajute și să îl îndrume în sportul mare.

Ultima performanță notorie pe care a punctat-o în palmaresul său a fost Campionatul Mondial de Jiu Jitsu Brazilian pentru juniori (U18), desfășurat în luna noiembrie anul trecut în Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi World Youth Jiu-Jitsu Chamionship 2021). Stanislav a reușit marea performanță de a lua medalia de bronz.

Stas se pregătește acum intens sa participe din nou la acest turneu. Tânărul spune că pandemia i-a dat peste cap planurile și că ar fi putut atinge cote mai înalte.

Stanislav are un vis. Jiu Jitsu Brazilian să ajungă sport olimpic, iar medalia de aur să ii strălucească în vitrină. Mai mult, Stanislav vrea să ajungă să intre cu drapelul Republicii Moldova în ringurile competițiilor UFC și MMA.

Nota redacției:
Vrem să îi aducem sincere felicitări lui Stanislav de ziua lui de naștere. Îi dorim să ducă drapelul țării noastre la cele mai înalte culmi ale sportului mondial.
La mulți ani, Stanislav! Așa să te Ajute Dumnezeu!

loading...

Comments are closed.