”Aleea Monumentelor” din Orhei, reabilitată la indicația primarului Ilan Șor

alee renovata orhei, alee orhei, drumuri renovate orhei, ilan shor proiecte, ilan shor drumuri, regina apostolova

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a mai realizat un proiect promis în campania electorală. Este vorba de darea în exploatare a Aleei Monumentelor din Orhei. Dacă până nu demult, monumentele se aflau într-o stare deplorabilă, de acum, încolo, orheienii au posibilitate să se plimbe într-o atmosferă plăcută și confortabilă.

La ceremonia de dare în exploatare a Aleei a fost prezent edilul de Orhei, Ilan Șor, viceprimarii, dar și locuitorii orașului, care s-au arătat încântați de schimbare.

ILAN ȘOR, PRIMARUL ORAȘULUI ORHEI: ”Odată cu dezvoltarea infrastructurii orașului Orhei, reparația drumurilor, a străzii principale ”Vasile Lupu”, parcul de distracții,  nu am putut trece cu vederea nici Aleea Monumentelor unde sunt amplasate cele mai importante opere de artă. Printre acestea, Monumentul deportaților, memorialul Eroilor căzuți în cel de-al doilea Război Mondial, Catastrofa de la Cernobîl, a eroilor căzuți în conflictul de pe Nistru. Sunt monumente de care nu putem uita și prin care educăm tânăra generație”.

În total, pentru reamenajarea Aleeii au fost utilizate 2,5 mii de metri de gazon verde, 2.500 de flori și 250 de arbori. Totodată, pentru reparația infrastructurii, au fost folosite 4 mii de metri pătrați de teracotă, 7 bănci pentru odihnă. De asemenea, în zonă a fost îmbunătățit și iluminatul stradal.

Total
0
Shares
Total
0
Share