Alegerea noului procuror general: Procuratura Anticorupție “își exprimă îngrijorarea“

Procuratura Anticorupție își exprimă îngrijorarea față de modalitatea desfășurării concursului pentru funcția de Procuror General și rezultatele acestuia, inclusiv conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor, cât și a unui candidat în timpul audierilor publice.

În rezultat, Procuratura Anticorupție va solicita CSP convocarea Adunării Generale a Procurorilor cu prezența fizică în cel mai scurt timp, după publicarea hotărârii motivate a CSP.

“Adunarea Generală a Procurorilor convocată în format on-line pentru ziua de 29 februarie 2024 nu va oferi o posibilitate reală pentru expunerea opinii individuale și instituționale, precum și punerea la vot a anumitor chestiuni aferent consecințelor ce pot urma în rezultatul comportamentului expus.

În opinia Procuraturii Anticorupție, tot corpul de procurori din țară trebuie să dezbată, expună și decidă asupra modului în care s-a desfășurat acest concurs și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații”, scrie în comunicatul instituției.

Amintim că Veronica Dragalin, actuala șefă a Procuraturii Anticorupție, și-a obținut mandatul în urma unui concurs care s-a desfășurat inclusiv în WC-ul CSP.

Total
0
Shares
Total
0
Share