Alegeri la Chișinău și Comrat: Buletinele de vot, sub formă de broșură

În cadrul ședinței de ieri, 19 octombrie 2023, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele sub formă de broșură a buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia, la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Decizia Comisiei vine în contextul în care Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 a înregistrat 35 concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău și Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Comrat nr. 36/1 a înregistrat 57 concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Comrat. Conform prevederilor Instrucțiunii cu privire la aprobarea modelului, tipărirea, transmiterea și păstrarea buletinelor de vot aprobată prin hotărârea CEC nr. 1212/ 2023, în cazul în care în buletinul de vot se înscriu mai mult de 30 de concurenți electorali, acesta se va tipări în format de broșură.

În același context, CEC a decis ca buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare de culoare bej pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și de culoare de culoare gri afumat pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia.

Total
0
Shares
Total
0
Share