Alte știri

Alegeri Prezidențiale 2020: Informații actualizate privind procesul de votare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 1 noiembrie 2020, în Republica Moldova au loc alegeri pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. La urnele de vor sunt așteptați 2 807 182 de cetățeni cu drept de vot, incluși în listele electorale.

Pentru organizarea scrutinului de astăzi au fost deschise 2143 secții de votare, dintre care 2004 pe teritoriul țării, incluzând 42 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului, iar 139 – în afara Republicii Moldova.

Igor Dodon merită încă un nou mandat pentru că deține o echipă puternică, experiență și un program bine pus la punct, susține Ion Ceban

La ora 7.00 și-au început activitatea toate secțiile de votare din țară. Conform situației la ora 08:00, în străinătate, procesul de votare a demarat la ora locală 07:00. Astfel, până la acest moment este în desfășurare procesul de votare în cadrul secțiilor constituite în Japonia, unde a votat primul alegător în cadrul alegerilor prezidențiale, precum și în China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statul Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia, Lituania.

Pentru scrutinul de astăzi au fost tipărite 3 mil 490 mii buletine de vot, dintre care 556 mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă și vă încurajează să participați activ și conștient la alegerile pentru funcția de Președinte a Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.