Externe

Alegeri prezidențiale în SUA: Oamenii stau și 11 ore la coadă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape 10 milioane de americani au votat anticipat pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. E un record. Pe lângă votul prin corespondență, se poate vota înainte de vreme și la secții, așa cum se întâmplă în statele Georgia și Texas. Cozile și așteptarea uneori și de 11 ore sunt dovada că americanii iau mai în serios ca niciodată bătălia pentru Casa Albă.

Mai sunt trei săptămâni până la alegerile prezidențiale, dar acești americani refuză să lase o decizie atât de importantă pentru viitorul lor pe ultima sută de metri. Influențați de evoluția pandemiei sau de retorica lui Donald Trump privind fraudarea scrutinului, alegătorii s-au înarmat cu răbdare și au așteptat la coadă.

Și în Texas, prima zi de vot anticipat a însemnat cozi lungi în fața secțiilor de votare. Oamenii au venit pregătiți: scaune pliante, încălțăminte comodă, apă, poate chiar și ceva de mâncare.

Cele mai recente sondaje îl dau în continuare favorit să câștige cursa pentru Casa Albă pe candidatul democrat Joe Biden.

loading...

Comments are closed.