Externe

Aleksei Navalnîi îl acuză direct pe Vladimir Putin de otrăvirea sa. Kremlinul îl acuză pe opozant că lucrează cu CIA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a declarat pentru săptămânalul german Der Spiegel că preşedintele Vladimir Putin s-a aflat în spatele tentativei de otrăvire şi a subliniat că nu se teme.

În luna august, Navalnîi a fost transportat cu avionul din Rusia la Berlin după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern.

El a fost tratat în spitalul berlinez Charite pentru ceea ce Germania afirmă că a fost o otrăvire cu un agent toxic cu potenţial letal. În cursul lunii septembrie a fost externat.

″Susţin că Putin se află în spatele infracţiunii şi nu am nicio altă versiune despre ceea ce s-a întâmplat″, a declarat Aleksei Navalnîi pentru săptămânalul german, care va publica interviul integral în cursul zilei de joi.

”Misiunea mea acum este să rămân curajos”

Occidentul a cerut explicaţii din partea Kremlinului, care a negat orice implicare în acest incident şi a afirmat că trebuie întâi să vadă dovada unei infracţiuni.

″Nu simţi nicio durere, dar ştii că mori″⁣, a spus Navalnîi referitor la momentul în care agentul toxic a început să-şi facă efectul asupra sa.

El a adăugat că va reveni în Rusia: ″Misiunea mea acum este să rămân curajos. Şi nu mi-e frică de nimic!″⁣.

Preşedintele Dumei de Stat afirmă că Navalnîi ″lucrează pentru servicii străine″⁣ şi că Putin ″⁣i-a salvat viaţa″⁣

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a acuzat joi pe opozantul Aleksei Navalnîi că lucrează pentru servicii secrete occidentale şi a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin “i-a salvat acestuia viaţa” şi nu a orchestrat otrăvirea lui, informează AFP.

“Navalnîi nu are nicio ruşine, este un scelerat. Putin i-a salvat viaţa”, a subliniat într-un comunicat Viaceslav Volodin, după ce opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus că s-ar afla în spatele otrăvirii sale.

“Este clar că Navalnîi lucrează pentru serviciile speciale şi pentru autorităţile unor ţări occidentale”, a adăugat oficialul rus.

Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat preşedintele rus viaţa lui Navalnîi.

Kremlinul acuză CIA că lucrează cu opozantul Navalnîi

Purtătorul de cuvând de la Kremlin, Dmitri Peskov, a respins joi acuzaţiile ‘fără fundament şi inacceptabile’ ale lui Aleksei Navalnîi, potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin s-ar afla ‘în spatele’ otrăvirii sale, adăugând că serviciile secrete occidentale, în special CIA, ‘lucrează’ cu opozantul rus, relatează agenţiile de presă AFP, Reuters şi RIA Novosti.

‘Considerăm că astfel de acuzaţii împotriva preşedintelui rus sunt fără fundamentat şi inacceptabile’, a declarat Peskov într-o reacţie la afirmaţiile făcute de Aleksei Navalnîi.

Moscova are informaţii că specialişti ai Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA lucrează cu opozantul rus Aleksei Navalnîi, a spus Peskov într-o conferinţă de presă, adăugând că acesta ar primi indicaţii de la persoane pe care el le-a calificat drept ‘instructori’.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.