Aleksei Navalnîi susține că Putin stă în spatele otrăvirii sale cu noviciok

 

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, crede că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost implicat personal în otrăvirea sa, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

„Eu susțin că Putin se află în spatele acestei crime și nu am alte versiuni ale celor întâmplate”, a declarat opozantul rus într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel.

Tot în cadrul acestui interviu, el a confirmat, de asemenea, că, după un curs de tratament în Germania, se va întoarce în Rusia. „Sarcina mea acum este să fiu un tip care nu se teme. Și nu mă tem! ”, a spus Navalnîi.

Amintim că politicianul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok. El a fost transportat, în stare de comă, cu un avion medical la clinica Charite din Berlin pentru tratament, la două zile după ce s-a îmbolnăvit subit în dimineața de 20 august 2020, în timp ce zbura din Tomsk la Moscova.

Trei laboratoare europene au concluzionat otrăvirea sa cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok, conceput în scopuri militare în perioada sovietică, iar cancelariile occidentale i-au cerut Rusiei explicaţii şi declanşarea unei anchete. Moscova respinge toate acuzaţiile.

Opozantul rus a părăsit marţi,22 septembrie, spitalul Charite din Berlin unde a fost tratat timp de o lună. Kremlinul a afirmat că el este liber să revină în Rusia.

Aleksei Navalnîi nu se va întoarce în scurt timp în Rusia și își va continua recuperarea în Germania.

Cum a câștigat o femeie de serviciu alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

 

Total
0
Shares
Total
0
Share