Alertă alimentară! Ouă de la Aviton Agro, retrase din vânzare din cauza contaminării cu Salmonela

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii cu privire la o rechemare de ouă din motive de siguranță alimentară. În urma unor teste de laborator, s-a descoperit că ouăle provenite de la găinile ouătoare de la exploatația SRL „Aviton Agro”, situată în r. Taraclia, s. Valea Perjei, sunt contaminate cu salmonela, mai precis Salmonella Enteritidis.

În conformitate cu Legea nr. 306/2018 privind siguranţa alimentelor, operatorul din domeniul alimentar SRL „Aviton Agro” a decis să recheme toate loturile de ouă plasate pe piață începând cu data de 17.05.2023. Aceasta înseamnă că ouăle produse de această exploatație și comercializate în această perioadă trebuie returnate din distribuție și din rețeaua de comerț.

Motivul rechemării este contaminarea găinilor ouătoare cu Salmonella Enteritidis. Ouăle în cauză sunt destinate consumului uman și au codul producătorului 3MD TR 027. Data durabilității minime (DDM) a acestor ouă este cuprinsă între 13.06.2023 și 20.06.2023.

Consumatorii care au achiziționat ouăle afectate sunt rugați să nu le consume și să le returneze la unitățile de comerț de unde au fost procurate. Este important să se acționeze conform acestor recomandări pentru a preveni riscurile pentru sănătatea umană asociate consumului de ouă contaminate cu salmonela.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar care au produse neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să colaboreze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește măsurile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană. Operatorii care nu iau astfel de măsuri pot fi trași la răspundere juridică.

Pentru a raporta orice produs alimentar neconform sau abateri de la prevederile legislației privind protecția consumatorului, cetățenii sunt încurajați să contacteze Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87 sau să utilizeze linia verde la numărul 0 800 800 33. De asemenea, pot folosi platforma Viber la numărul 067675544 pentru a transmite informații relevante.

Rechemarea ouălor produse de SRL „Aviton Agro” este o acțiune în desfășurare.

Total
0
Shares
Total
0
Share