Externe

Alertă în Rusia! Ministerul Agriculturii se plânge de deficit de balegă „Suntem nevoiți să importăm din Polonia”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii au declarat cu rușine că Rusia se confruntă cu un deficit de balegă fără precedent.

Crescătorii de ciuperci din Rusia sunt nevoiți să cumpere balegă de peste hotare pentru a o folosi ca îngrășământ natural. Despre acest deficit a vorbit Petr Cekmariov în cadrul conferinței organizate de asociația crescătorilor de ciuperci din Rusia informează Interfax. 

Îmi este rușine că putem să producem balegă aici în țară dar suntem nevoiți să cumpărăm de peste hotare. Acest lucru nu este corect.” a declarat reprezentantul Ministerului Agriculturii din Rusia care a menționat că este imposibil să crești ciuperci în Rusia din cauza lipsei condițiilor, scrie lenta.ru.

Din spusele aceluiași funcționar, Rusia produce 50 de tone de excremente de animale, cererea este însă 360 de mii de tone. La aceeași conferință, ministerul agriculturii a prezentat 14 proiecte care ar trebui să suplinească deficitul de îngrășăminte. „Nu trebuie să fim nevoiți să importăm bălegar din Polonia și alte țări.” a conchis funcționarul.

 

loading...

Comments are closed.