Alte știri

ALERTĂ: Nu vom avea vaccinuri în al doilea val al pandemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinurile nu vor sosi la timp pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, pe care multe țări ‘vor continua să-l înfrunte fără vaccinuri’, a avertizat responsabilul pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, transmite Telegraph.md, cu referire la Agerpres.ro

‘Cred că va mai dura cel puțin între patru și șase luni înainte să existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot’, a afirmat Mike Ryan, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri desfășurată miercuri pe rețele sociale, responsabilul OMS arătând că vaccinurile nu ar trebui considerate o ‘poțiune magică’.

‘Nu suntem încă acolo în ce privește vaccinurile’, în pofida anunțurilor recente promițătoare despre vaccinuri cu eficacitate de 90% sau mai mare, a subliniat el.

‘Multe țări sunt în fața acestui val și îl vor traversa și continua să-l înfrunte fără vaccinuri. Trebuie să înțelegem și să interiorizăm acest lucru și să înțelegem că trebuie să urcăm acest munte fără vaccinuri’, a adăugat Ryan.

Anunțul de săptămâna trecută al laboratoarelor american Pfizer și german BioNTech privind o eficacitate de 90% a vaccinului dezvoltat în comun, precum și cel de luni al companiei americane de biotehnologie Moderna despre o eficacitate de 94,5% a vaccinului său au impulsionat un val de optimism în lume.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat aceste progrese, dar a îndemnat să nu se pună capăt prematur măsurilor ce permit ținerea sub control a răspândirii virusului, cum sunt testările, carantina, urmărirea contacților.

Ungaria a prelungit starea de urgenţă până la 8 februarie

loading...

Comments are closed.