Politic

Alexandr Lucașenco se află în vizită oficială în Chișinău. Care este programul acesteia?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lucașenco, în perioada 18-19 aprilie va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Liderul de la Minsk are programate întrevederi cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon și cu premierul Pavel Filip. Potrivit comunicatului oficial difuzat pe site-ul președinției de la Chișinău, în semn de prietenie, Alexandr Lucașenco, a decis să doneze țării noastre mai multe unități de tehnică.

Discutțiile dintre Dodon și Lucașenco vor avea loc în formatul 1 la 1. Tema de bază va fi dezvoltarea colaborării dintre cele două state inclusiv în cadrul CSI și Uniunii Euroasiatice. Cei doi vor vizita institutul de fitotehnie din Porumbeni unde va avea loc ceremonia dedicată începerii sezonului de semănat.

În ceea ce privește dialogul cu prim-ministrul Pavel Filip, Lucașenco are de gând să discute despre dezvoltarea relațiilor economice în diferite domenii inclusiv agricultura și industria alimentară. O atenție deosebită va fi oferită proiectelor deja existente, dezvoltării acestora dar și creării întreprinderilor comune. Totodată se va pune accent pe dezvoltarea relațiilor în domeniul energetic, umanitar și militar. În urma întâlnirii urmează semnarea unor documente bilaterale.

loading...

Comments are closed.