Externe

Alexandr Lukașenko a declarat că va pleca ”foarte curând” de la șefia statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actualul președinte al Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat că va pleca în curînd din funcția de șef al statului, informează Noi.md

El a spus acest lucru luni, 9 august, în cadrul unei întîlniri cu jurnaliști, reprezentanți ai publicului, comunității de experți și mass-media, relatează BelTA.

În același timp, Lukașenko a cerut societății să nu ghicească cînd exact își va părăsi funcția. „Foarte curînd”, a asigurat el.

În același timp, liderul belarus a refuzat să numească posibilul său succesor, menționînd că decizia o vor lua cetățenii țării.

„Pe cine va alege poporul belarus, acela va fi președintele, acest lucru este adevărat”, a subliniat el. Anterior în discursul său, Lukașenko a spus că, în opinia sa, alegerile prezidențiale din 2020 au avut loc în condiții de „transparență totală” și democratizare a vieții politice.

Protestele în masă au continuat în Belarus mai mult de șase luni după alegerile prezidențiale din 9 august 2020. Acțiunile au fost suprimate sever de forțele de ordine.

Citește și: Descoperire uriașă pe un submarin interceptat în Pacific. Valorează 68 de milioane de dolari

loading...

Comments are closed.