Alexandr Petkov, primarul municipiului Bălți, cere verificarea unui judecător sub aspectul corupției

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, s-a arătat indignat de decizia judecătorului din Bălți, Valeriu Pădurari, de a anula dispoziția de interzicere a construcțiilor lângă monumentul istoric – Casa Ioffe din centrul orașului.

Alexandr Petkov a atras atenția, în primul rând, cetățenilor și publicului, asupra faptului că anterior a semnat o dispoziție prin care a anulat dispoziția fostului primar de a construi lângă Casa Ioffe. Primăria a fost susținută de Ministerul Culturii, care a emis și un ordin în acest sens. În pofida acestui fapt, pe 24 iunie, în instanță s-a decis anularea ordinului primarului Alexandr Petkov.

Potrivit primarului, nu este pentru prima dată când judecătorul Valeriu Pădurari ia hotărâri „cu semne de calitate îndoielnică”, iar toate erau împotriva primăriei.

Alexandr Petkov s-a arătat indignat de faptul că prin hotărârea lui Pădurari „pur și simplu a decis că se poate construi lângă un monument de arhitectură”.

În acest sens, Petkov s-a întrebat dacă acest judecător a fost supus procedurii de prevetting.

„Nu voi permite distrugerea orașului! Istoria mă va justifica!”, – a conchis Petkov.

Imediat după preluarea mandatului de primar de Bălți, Alexandr Petkov a dispus stoparea construcției, care reprezenta o amenințare reală la distrugerea unui monument istoric din centrul orașului Bălți. Potrivit dispoziției, șantierul trebuie să fie readus la starea inițială, iar groapa de excavare trebuie îngropată conform normelor. Clădirea în cauză este Casa Joffe, situată pe strada Ștefan cel Mare 57, în centrul capitalei de nord. Până în 1941, clădirea a aparținut lui David Joffe, om de afaceri și patron al artelor, un reprezentant al cunoscutei și respectatei dinastii Joffe din Bălți.

Total
0
Shares
Total
0
Share