Alexandr Slusari: Andrei Spînu mai devreme sau mai târziu o să facă pușcăria pentru acest deal mârșav

Alexandr Slusari, ex-deputat PPDA:

Andrei Spînu mai devreme sau mai târziu o să facă pușcăria pentru acest deal mârșav. Chiar dacă el tradițional nu a semnat nimic și a expus pe alții juridic să trădeze țara. Exact cum acționa Dodon.

Azi acest ministru offshor-structurii a încercat să jongleze cu cifrele și să demonstreze cât de rău este în Transnistria și că oricum ei sărmanii au deficit de gaz.

Totodată, el, marele dominator Spînu, ne-a oferit garanții beton că Moldova nu va achita Gazpromului nimic pentru tot volumul de gaz, furnizat pe malul stăng. De ce așa crede dânsul? De-atâta! Am văzut noi un acord adițional între două companii? A fost semnat un protocol interguvernamental? Nu am văzut. Dar așa a zis ministru nostru al dezvoltării Transnistriei și noi trebuie să avem încredere în el și în Gazprom.

Revin la cifre, enunțate chiar de domnul Spînu. Anul trecut malul stâng a primit în decembrie 217 miloane m3 de gaze și a asigurat Moldova noastră cu 80 % de energia electrică necesară la preț de 45 dolari pentru MWT. Ieri tovarășul Spânu a acceptat transmiterea în Transnistria pentru decembrie 2022 176 mln m3 în schimbul asigurării malului drept cu aproximativ 53% a energiei electrice la preț de 73 dolari/MWT. Cănd ministru zice că acest volum de gaz nu va permite întreprinderilor industriale din regiunea transnistreană să funcționeze, dânsul trebuie să înțeleagă că în afară de el sunt oameni care pot citi și calcula. Cu mica economia generală pe regiune, industria din stănga Nistrului are resurse energetice suficiente și FOARTE-FOARTE IEFTINE pentru activarea în regim normal. Apropo, MMZ încă căteva zile în urmă, probabil știind despre dealul cu Chișinău, a pregătit planuri de importul deșeurilor și planul de producere la capacități maximale pentru decembrie-februarie. Așa că domnule ministru lăsați aceste manipulări cu cifre. Sunteți sponsorul industriei Transnistriei!

În același timp, în lămurirele sale lamentabile Andrei Spînu nu știu de ce a omis să explice cine va achita tranzitul gazului pentru Transnistria prin Ucraina, cu ce preț MoldovaGaz va procura gazele din rezerve de la Energocom, dacă ar scădea tariful la gaz în situația cănd rezerve de gaz au fost procurate la prețuri mai mici raportat la actualul tarif și acolo nu sunt devieri financiare negative și de ce tariful la energia electrică va fi micșorat doar cu 25%, deși calcule arată că acesta trebuie să fie diminuat minimum cu 40%.

Tot ce era necesar de la guvernarea noastră pretinsă proeuropeană și antioligarhică să mai țină încă un pic piciorul în prag în raport cu așa zisă republica transnistreană și să împună acest regim , aflat în starea de agonie economică fără banii de la MGRAS și MMZ, să accepte condițiile Chișinăului. Fără livrarea tuturor volumelor de gaz de la Gazprom, fără autorizația pentru uzina metalurgică și fără folosirea sistemului bancar moldovenesc pentru operațiuni valutare riscante. Plus am avut și alte pîrghii economice asupra zonei separatiste, despre care nu odată am scris. Cedarea totală a Chișinăului este și mai rușinoasă pe fundalul declarațiilor patetice despre lupta adevărată pentru independența Moldovei.

P.S.: Apropo, ați văzut ceva reacții din partea forțelor pro-ruse și grupărilor criminal-politice la acest acord de trădare națională? Poate cineva din ei a anunțat vreun protest? Înseamnă că правильной дорогой идёт товарищ Спыну. В ногу с ФСБ!

Total
0
Shares
Total
0
Share