Alexandr Slusari explică motivele privind nedivulgarea momentană a prețului de achiziție a gazului

Membul Consiliului de administrare al Energocom, Alexandr Slusari, a explicat motivele pentru care nu poate fi divulgat momentan prețul de achiziție a gazului cumpărat de companie.

Energocom, pregătiri pentru iarnă: Au fost semnate contracte de furnizare a gazelor cu trei dintre companiile ofertante

În contextul curiozității societății cu privire la aceste prețuri, Slusari a subliniat că procesul de procurare a gazului este în desfășurare, cu licitații în fiecare săptămână. Divulgarea informațiilor despre prețuri în acest moment poate influența majorarea acestora, cu efecte negative asupra întregii țări.

Slusari a menționat că procesul de procurare a gazului este transparent și se desfășoară în conformitate cu un Regulament special, recent aprobat de către noul Consiliu de administrare. În plus, piața locală este tot mai atractivă pentru companii europene, ceea ce aduce o creștere a concurenței.

Comparând cu tranzacțiile din toamna anului 2022, care nu au avut baza juridică adecvată, Alexandr Slusari consideră că procesul actual este gestionat într-un mod mai adecvat și transparent.

Cu toate acestea, el a asigurat că după finalizarea procesului de achiziționare a gazelor, Energocom va publica informații detaliate despre prețurile la care a fost procurat metanul.

În prezent, Slusari a dezvăluit că prețul mediu ponderat de cumpărare este mult mai mic decât cel oferit de Gazprom, conform formulei impusă în octombrie 2021. Cu toate că nu a putut oferi detalii complete acum, acesta promite să prezinte informații mai amănunțite în viitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share